många projekt...

...är alltså på gång samtidigt.

Köket är nu kaklat och det sista fogades idag.

image70

Så det är lite överdrivet att säga att jag bor på ett rum och kök. Även köket är delvis en byggarbetsplats. Eller var i alla fall. Nu är kaklingen alltså klar. Men jag valde att städa vardagsrummet. Köket får vänta till i morgon.

image71

1 r o k....igen

Har just bäddat på soffan.

Jag har ju min väninnas tonårige son som jobbar i huset på dagarna. Nu har han börjat måla. Och han är duktig, och pigg på att jobba. Så i går morse stuvade jag ihop sängar o möbler i ena änden av sovrummet så att han skulle kunna måla även den tråkiga allmogepanelen som klär ena gavelväggen. Jag får ägna kvällarna att plocka fram nya jobb åt honom och ibland skaffa nytt material.

Så nu är båda sovrummen byggarbetsplats + hallen som är förarbetsplats till toaletten som är ett av de pågående byggprojekten. När man ändå håller på.... Så nu bor jag alltså på ett rum och kök och sover på soffan. Men det är nästan lite mysigt.

image68

Grejen var den att jag var på konferens och sov borta igår natt och tänkte passa på att få sovrumspanelen målad under tiden. Det är bara det att jag tycker den behöver målas ett varv till. Och då får jag sova här - på soffan. Och det blir verkligen ett lyft för sovrummet.

Det är kanske inte så konstigt att jag tycker det känns mysigt i min nybäddade soffa. För bara ett par dagar sedan var mitt vardagsrum inte så roligt att vara i. Ikväll har jag städat undan byggdammet. Tagit rummet i besittning igen. Som utbyte mot att sovrummet lämnats till byggjobb...

image69

bilder

Nu har jag kompletterat några av de tidigare inläggen med bilder. Så lång bak som 29 april.....

halvfart?

Skrev jag att husförvandlingen går på halvfart? Tja, det var nog bara en tillfällig paus. Nu är det utsidan som ska få genomgå en fullständig förvandling. I morgon kommer det två killar och bygger staket. Jag började med detta min första semesterdag och plockade upp staketstolpar med stora betongklumpar. Halva gatan engagerade sig för att få upp den värsta klumpen. Sen skulle jag slå ner såna där stolpskor med "spjut" till den nya staketstolparna. Det blev inte så där himla bra :-(

image66
Den var inte att leka med...

image67
Äntligen uppe!

Bestämde mig för att detta är ett sånt där arbete, som jag faktiskt får lov att köpa in. Jag kan ju inte göra allt själv och inte heller lägga allt jag inte klarar på pappa eller min pärla till vän, som redan hjälpt mig med alltför mycket.

Sagt och gjort: jaga tag i bra hantverkare! Kanske har jag nu haft tur, det vet jag ju inte förrän jobbet är klart. Men jag har fått tag i en firma som kan fixa både staketet, men även putsning av fasade och dränering runt huset. Och detta till en, jag vill inte säga rimlig kostnad, för det är en hiskelig massa pengar. Men ändå till ok pris. Så nu när jag hade dem på bettet, så bestämde jag mig för att slå till. Så nu börjar de med att putsa fasaden på måndag. Jag får lite susning i magen, för det går plötsligt lite för fort. Speciellt med fasaden, att jag plötsligt bestämde mig för att nu får jag helt enkelt bestämma mig för hur jag ska ha det. och det handlar om så mycket pengar. Men jag ser inte heller något riktigt alternativ...... Det behöver ju göras. Och det blir inte billigare för att jag väntar. Det är i såna här lägen det hade varit skönt att dela besluten med någon, dela ansvaret om det går åt pipan. Men sen finns det ju andra lägen när det är väldigt skönt att få fatta besluten själv och slippa kompromissa. Det finns fram- och baksida med allt.

RSS 2.0